Zoeken
  • Britt van Berkum

Virtual Assistant (VA) inhuren? Juist nu!

Bijgewerkt: 4 dagen geleden

2020 gaat de boeken in als een opmerkelijk jaar. De uitbraak van de infectieziekte COVID-19 verspreidde zich snel en aan het einde van het eerste kwartaal werd de ziekte als pandemie erkend. Wereldwijd heeft het coronavirus ontzettend veel schade aangericht. Veel ondernemers zaten met hun handen in het haar. Het bedrijfsleven kreeg een flinke klap.


Verplicht thuiswerken

Thuiswerken werd ineens de nieuwe norm. Zelfs bedrijven die geen fan waren van thuiswerken moesten wel. Ze kwamen erachter dat er virtueel veel meer mogelijk is en dat het niet ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit. Het online vergaderen met tools als Zoom, Microsoft Teams of Google Hangouts werd ineens net zo gewoon als het koffieautomaat momentje met je collega's.


In mijn omgeving hoor ik veel positieve geluiden over het thuiswerken. Je hebt geen reistijd, je hebt volledige focus, je bent flexibeler dus je kunt je eigen tijd indelen, je hebt een betere balans tussen werk en privé en je verzet veel meer werk in minder tijd! Deze voordelen komen overeen met de voordelen van het samenwerken met een Virtual Assistant.


Werken op afstand

Een Virtual Assistant werkt op afstand en vaak vanuit huis. Een VA is gewend aan virtueel werken en is daardoor juist goed verbonden met haar opdrachtgevers. Met alle technische mogelijkheden van vandaag maakt het niet uit waar je op dat moment bent. Veel ondernemers werken in de cloud met een online projectmanagementsysteem en zijn bekend met videobellen.


Meer focus

Als ondernemer komt er veel op je af. Je wilt je ambities waarmaken en je focussen op de groei van je bedrijf. Je hebt behoefte aan rust en structuur zodat je weer het overzicht hebt en ook behoudt. Je bent gaan ondernemen vanuit een bepaalde passie of drive en met de hulp van een Virtual Assistant kan je je weer focussen op je kernactiviteiten.


Flexibiliteit

Een Virtual Assistant kun je op projectbasis of uurbasis inhuren en dat is in de praktijk vaak efficiënter dan een fulltime Personal Assistant (PA) in dienst nemen. Ook is een VA flexibel inzetbaar omdat ze een brede kennis heeft op o.a. het gebied van marketing, administratie en sales. Lees meer over werkzaamheden van een VA in mijn vorige blog.


Balans werk en privé

Met een Virtual Assistant heb jij meer tijd om te doen waar je écht goed in bent, wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Dit betekent ook dat er meer tijd is voor andere belangrijke dingen naast je onderneming zoals meer tijd doorbrengen met het gezin of een balletje slaan op de tennisbaan. Een VA zorgt voor een goede balans tussen werk en privé.


Snellere bedrijfsgroei

Er wordt veel meer werk verzet in minder tijd. Om een onderneming naar een volgend niveau te kunnen brengen is een samenwerking nodig met iemand die zich volledig inzet voor jouw bedrijf. Een VA ondersteunt je en denkt met je mee. Een VA brengt nieuwe inzichten en begrijpt wat je bedrijf nodig heeft waardoor je een snellere bedrijfsgroei realiseert.


Benieuwd wat Britt Bruist als Virtual Assistant (VA) voor je kan betekenen? Kijk op www.brittbruist.nl/diensten. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

38 keer bekeken
logo_white_large.png

ENTHOUSIAST GEWORDEN? 

iconfinder_online_social_media_linked_in
iconfinder_email_mail_envelope_send_mess
iconfinder_whatsapp_social_media_logo_12

© 2020 Britt Bruist | KVK 78478960 | BTW NL003336065B92 | Boogstraat 3, 2014 JG Haarlem | tekst en vormgeving: Britt Bruist | fotografie: Wander in Bloom