top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBritt van Berkum

De kracht van keuzes maken!

Bijgewerkt op: 12 jan. 2021

Ken je dat? Je weet dat je een keuze moet maken maar je weet niet welke. Vooral omdat je weet dat elke keuze die je maakt ervoor zorgt dat je iets anders niet kiest. Je hebt geen idee hoe het gaat uitpakken. Je bent bang de verkeerde keuze te maken. Maar.. als je niet kiest verandert er helemaal niets! En dat lijkt me niet de bedoeling toch?


Keuzestress

Ooit van de term keuzestress gehoord? Ik had er vermoedelijk al last van rond mijn 16e. Wat wil ik later worden als ik groot ben? Ga ik studeren of ga ik op reis? En als ik ga studeren, welke studie kies ik dan? De keuze viel op HBO Communicatie omdat de studie vooral 'lekker breed' was en de groep studenten die ik zag tijdens de open dag en dezelfde studie overwogen er wel als 'mijn type mensen' uitzagen 😆.


Intuïtie volgen

Na een geslaagde studie, waar ik veel fijne mensen heb leren kennen, had ik nog steeds geen idee wat ik wilde worden. Ik koos ervoor te solliciteren bij bedrijven waar ik affiniteit mee had. Iedere keer als ik erachter kwam dat een baan niet meer goed bij mij paste, besloot ik verder te gaan. Ik werd vaak jobhopper genoemd en zag dat als iets negatiefs. Nu zie ik dat anders, omdat ik altijd mijn gevoel heb gevolgd en keuzes durf te maken op basis van mijn intuïtie.En dit doe ik nog steeds! Een half jaar geleden - begin van de zomer - startte ik met Britt Bruist en koos ik ervoor mezelf als allround VA op de markt te zetten. Bang om een richting te kiezen, bang om een verkeerde stap te zetten, bang om niet genoeg klanten aan te trekken. Al snel kwam ik erachter dat deze angst een slechte raadgever is en mij niet verder brengt. Ik koos ervoor een keuze te maken en mezelf VA Marketing & Communicatie te noemen.


Kernwaarden kiezen

Zes jaar geleden kwam ik door 365 Dagen Succesvol in aanraking met de term kernwaarden. Dit zijn volstrekt persoonlijke principes die bepalen wat jij belangrijk vindt. Jouw kernwaarden bepalen welke keuzes je maakt, wat goed voelt en wat niet en met welke mensen je klikt en met welke mensen niet. Een belangrijke kernwaarde voor mij is groei. Ik vind het leuk en belangrijk te blijven investeren in mezelf en steeds nieuwe dingen te proberen. Bij elke beslissing in mijn leven bedenk ik past dit bij het pad wat ik wil bewandelen en past dit bij mijn kernwaarden.


Deurtje dicht, deurtje open!

Als je kiest ben je in beweging. Ook als je kiest iets niet meer te doen, is er ruimte voor nieuwe dingen. Het ergste en pijnlijkste wat er is is geen keuze maken en hier te lang in blijven hangen. Maak een keuze en sta erachter. Gooi jouw keuze de wereld in. Nu komt het allermooiste. Als je roept wat je wilt komt het naar je toe. Vertrouw op je keuze. Voelt de keuze niet meer goed? Maak een nieuwe keuze. Wat is het ergste wat er kan gebeuren?


Wil je meer over mij als VA Marketing & Communicatie weten? Lees meer op: www.brittbruist.nl. Ik kijk er naar uit om je (virtueel) te ontmoeten!

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page