top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBritt van Berkum

Starten als ondernemer: hoe pak je dat aan?

Bijgewerkt op: 11 jan. 2021

Al een tijdje speelde ik met de gedachte om later als ik groot ben voor mezelf te beginnen. Mijn eerste belemmerende overtuiging was dat ondernemen (nog) niet iets voor mij was. Een tweede was dat ik nog niet exact wist hoe dat er dan uit moest zien en ik dat voor mezelf eerst helder moest krijgen. Een andere overtuiging die steeds terugkwam was dat de timing niet juist was.


In 2019 begon ik voor mezelf maar al snel vond ik het teveel in combinatie met pasgeboren baby, uitdagende tweejarige en een man die veel op reis was voor zijn werk. Nu ik dit zo opschrijf klinkt het best als een goed excuus. Maar toen ik aan het begin van de coronacrisis hoorde dat mijn contract niet werd verlengd waren de excuses op. Als ik kan ondernemen in een tijd als deze, dan kan het niet anders dan dat ik een succesvolle ondernemer ga worden!


Bedrijfsnaam en KVK

Mijn bedrijf gaat over mij en daarom vond ik het erg belangrijk dat mijn naam hierin terugkwam. Al vond ik alleen mijn eigen naam wel een beetje suf. Het mocht wel wat energieker. De dag voordat ik naar de KVK zou gaan wist ik het ineens: Britt Bruist. Mijn energie en enthousiasme is aanstekelijk en die gun ik ondernemers ook. En twee keer Brrr Brrr klinkt ook gewoon lekker!


Tijd om het officieel te maken dus op 1 juli 2020 reed ik naar de KVK. Nou daar had ik iets te hoge verwachtingen van. Gelukkig had ik een vrolijke dame tegenover mij zitten die oprecht blij voor mij was, maar ik miste toch een fles bubbels met confetti. Ondanks die teleurstelling is het toch echt zo dat je je na de inschrijving bij de KVK echt een ondernemer voelt. NO WAY BACK!Zichtbaarheid: offline en online

Tijd voor zichtbaarheid en dus laten zien dat Britt Bruist bestaat. Ouderwets of niet, ik wilde perse visitekaartjes met mijn gezicht en logo erop. Ik had een paar Haarlemse ondernemers opgezocht in de buurt en besloot ze met visitekaartjes op mijn skeelers :-) te bezoeken. Het was een hilarisch tafereel maar helaas was niemand aanwezig. Uiteraard heb ik achteraf een follow-up gedaan en daar is een leuke kennismaking uitgekomen met een makelaar om de hoek.


Mijn online zichtbaarheid vergroten is als Virtual Assistant natuurlijk een must. Je wilt niet weten hoe vaak ik mijn website (brittbruist.nl) en Linkedin nog beter heb gemaakt door het te herschrijven of de layout net even spannender te maken. Onlangs een toffe fotoshoot gedaan en het resultaat mag er wezen (foto's in deze blog). Het is nog best een klus van alles over jezelf en je bedrijf te vertellen en de juiste uitstraling te geven zodat je de juiste mensen aanspreekt.


Deze week ben ik gestart met de online training 'Snel en makkelijk zichtbaar' van Zarayda Groenhart en dat heeft nu al zoveel inzichten gegeven! Dat het belangrijk is om je proces en je zoektocht vast te leggen en te delen. Juist dan laat je authenticiteit zien. De belemmerende overtuiging die ik eerder had 'het niet goed weten hoe het er dan voor mij uitziet als ondernemer' dat hoeft dus ook helemaal niet. Ik bewandel mijn eigen pad en er valt steeds meer op zijn plek.


Als ondernemers niet weten dat je bestaat, kunnen ze ook niet voor je kiezen - Zarayda Groenhart

Een ander inzicht wat de training mij gaf was dat klanten zich aangetrokken voelen door jou omdat je dezelfde kernwaarden hebt. Ze zijn op zoek naar herkenning. Als ze dat hebben gevonden komen ze in een bepaalde ontspanning wat weer vertrouwen geeft. Pas dan kiezen ze voor jou en worden ze klant bij je. En als je denkt dat er (in mijn geval) teveel VA's zijn? Dan kijk je de verkeerde kant op. Er zijn veel meer ondernemers die JOU nodig hebben.


Benieuwd wat Britt Bruist als Virtual Assistant (VA) voor je kan betekenen? Kijk op www.brittbruist.nl/aanbod. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page